Alla inlägg under mars 2010

Av Therese Sångberg - 31 mars 2010 18:20

Först vill jag Castor tacka alla som grattat och uppmärksammat just min dag ( och ja... mina syskons också!) Kanske ngt lite presenter och fööööör liiiiiten tårtbit... men kanske ngt man får räkna med när man kommit över 35 år?
Av Matte fick jag ett fyllt ben som var smarrigt, Polluxx ville byta men jag är smartare än så... tog både två och firade som aldrig förr! Det va en exellent present! Husse hade köpt tårta (med mattes börd förvisso men ändå....)Stor princesstårta som han själv åt mest av!FRÄCKT! jag fick iaf mer än mina andra polare....

Hur det är att vara 5 år? Tja.... singel, eller ungkarl är jag ... snygg,kurvis i mina bästa år.... många undrar säkert varför jag är singel- tjaaaa finns inga anledningar som jag kan komma på- Jo nu vet jag ... jag gillar svåra brudar som bara skäller och blir arg... försöker överatala de.... gärna lite lönnfeta ska de vara med ( dock hämtar matte alltid av mig innan jag hunnit få till det)
Pappa kommer jag aldrig bli heller.... men jag ha ju mina två småbarn som jag agerar Polis över ...Polluxx... ja det är ganska lugn men den lilla Gnistra!Inte Gnistra hon så mkt som hon heter, skall vara tänderna då när hon biter mig!
I övrigt gilla jag ett stillsammt liv, jag har som blivit mogen nu med min ålder.... Jogga med matte- tjaaaa ha jag nå val?
Ja att vara 35 (5 år) är väl kanske inte så dumt, får mat serverad två gånger per dag, kan gärna lägga på mig mer fläsk.... (ju äldre man är ju lagligare  att vara tjock)Snyggare blir jag också.... man blir ju det säger det - tjaaaa mitt liv är perfekt!

//// Kram MR Cool- Castor

Av Therese Sångberg - 28 mars 2010 20:34

   Å herregud så fort helgen gått!
I Torsdags kom katarina på Goblinwalley upp med Både sin vän Lena och Prinsessan,,, Kul har vi haft, eller snarare så sjukt roligt att jag inte äns törs srkiva om det i bloggen , haha men till det viktigaste. Parning blev det så nu hoppas jag på valpar på kennel Goblinwalley.
Igår så var Morrhopporna på utställningen ige och nu var det Earnie som slog till med att bli BIRvalp och BIG1!Morris fick en fin fin andra plats med Hp! Grattis brudar (jag har uppdaterat nyheter sidan men det syns inte på första sidan)jobbar fortfarande med allt data strul jag har!
Idag drog Gnistra och jag till Åsele och det var en ganska sur Polluxx när han insåg att han inte skulle få vänster varva utan vara hemma med husse....Gnistra va inte alls som jag trodde utan stegade in i lokalen, socialt trygg och tuff! Skötte sig som en rutinerad hund och stod så fint och stilla... och sprang som sin pappa. Fon kritik fick hon och fick Birvalp och Hp, i BISfinalen slog de ihop 4-9 månader, så vi var 15 stycken, där Bnissi (Gnistra) Slutade som BISvalp!riktigt roligt!
  

Av Therese Sångberg - 21 mars 2010 11:54

Jag vill börja med att Gratta Ingemar och Gunni till Dollars Resultat igår i Karlstad!! Grattis till BIR-valp med hp! Polluxx är en stolt pappa och jag stolt farmor!!   Uppdatering kommer inom kort på hemsidan också!
Å hemsidan, är som den är, Jag har drabbats av ngt virus så att allt jag har uppdaterat och gjort har försvunnit- och kvar är bara massa koder och tecken! Med tur så ha jag Katarina med Tage och Doris som tålmodigt hjälper mig ,, dock verka en del av problemen återstå och jag våga inte riktigt uppdatera försen jag kör alla virus program 100 ggr...:-)
Veckan för oss i Umeå ha vart bra, Sol och härliga vårkännslor. Polluxx & Castor har joggat en runde med mig på 6,5 km två gånger- det känns jätte roligt att Castor orkar följa och att han dessutom inte blir halt igen!Dock är han väl inget dragämne nu för tiden men han tränar nog upp sig!
I helgen hade Patrik och jag en After work hemma i fredags med någon öl och god snacktallrik, mysigt! Lördagen var vi på långpromenad för att sedan åka på Pattes match. Både laget Mariehem och Patrik gjorde en strålande match och vann med 3-0 (enligt hemsidan... jag tyckte nog att det blev 4-0) Medans Gnistra tog ut sin ilska på en buske som attakerade henne (enligt henne själv)så tittade jag på Patte som va grymt bra, faktiskt en av hans bästa matcher tror jag. Kul! Därefter kastade vi oss in i bilen för att åka till Christina och Jonas- med Pepsi och Goblinwalley Nova. Mycket hundbus och jätte god mat! Tack!
Idag söndag har vi kanon väder och här kommer lite bilder från dagen!


Vem är starkast??

   Gnistra ger sig inte!!   BUS-POlluxx   Attack!   Gnistra i sin vanliga pose innan hon anfaller... ner med huvudet, dra i hop kroppen... så anfall!!!   3 x bus      

Livsnjutaren 

  Min världenas bästa....  



Av Therese Sångberg - 16 mars 2010 18:29

jag blir alltid så himla glad då jag får bilder på Polluxx barna- tack för det ni som mailar. I helgen va ju Polluxx/Holliday bäbisen Morris på debut.Med bravur- Birvalp med HP,Big1 och Bis2- ingen dålig start!! Grattis JOsefin!
Här hemma är vi inte lika duktig på träna och tävla nu. Dock så är vi anmälda på massor så jag ser framemot att få sätta igång- jag är ju känd för att inte vara träningsnarkoman... utan jag tränar någon ggr innan tävling.. Men idag tog jag mig ut med Hunna. Körde igenom Polluxx hela lydnads-3;an ,kul men mkt tugg på vittringen- dock kom den inte tillbaka i två delar som den bruka(å jaaaaa,,, jag orka inte äns ta tag i det!*suck* Annars va han duktig och peppad... Castor studsa mest runt i sin svängiga stil och bara vi får till fjärren ordentligt borde Patrik och Castor kunna ta ett LP2. Gnistra ville mest springa till rutan/konerna... haha bra början för rutan- dock fick hon ligga platsligg en minut mellan grabbarna som hon klarade galant!
I helgen va de fullt partaj, roligt att få göra ngt för sig själv ibland. Kul hade jag med Lisa & Katti!! och ont i kroppen dagen efter!
I veckan har vi inget planerat försen på lördag- Då är vi bjuden till Christina med Nova och Pepsi på middag!Gott- och när det gäller Christinas mat är det verkligen GOTT!! Så det ser jag framemot!Nästa vecka väntar vi fin främmande... Skall Bli Otroligt roligt att få surra och umgås med Katarina igen- och Prinsessan.!!Vem vet- kanske lite Mintu??;-)

Här kommer lite nya bilder på Polluxx-Babys!

Don Fidos Morris- med matte Josefin- BIR,HP BIG1 Bis2

Don Fidos Earnie- Full fart mot våren!!!

CC Nike

Av Therese Sångberg - 13 mars 2010 13:50

Igår kom det roliga medelande som vi många väntat på -Prinsessan på Kennel Goblinwalley har börjat löpa!Nu blir parning om några veckor och jag kan bara ana hur nöjd Polluxx ska bli över att få utföra en bland sina bästa sysslor igen!Om inte annat skall det blir super kul att få umgås med Katarina och Reijo igen- nu var det längesen vi sågs!Hoppas vi får mkt tid att äta gott,dricka gott å surra gott  För er som är intreserade av kombinationen kika in på http://www.goblinwalley.se/start.htm !Kommer att bli riktigt brain and beauty vovvar!

Igår hade vi teamfest på jobbet- riktigt roligt var det och det var utgång efter det .Jag hade fixat lekar och bla var det att hitta djur - ex gör den som är tyst- Tiger . Eftersom mitt team är ganska hundkunnniga eller snarare briard/Polluxx kunniga så hittade jag och Patrik på en fråga- Ostlängd-  (BRIE-JARD) haha utalas iaf Briard!haha så där va det mkt skratt!  Dock vaknade jag utan att vara så dålig som jag bruka så nu ikväll blir det schlager middag hos mig  med Lisa( se länk nydalafavoriter) Därefter melodifestivalen och givetvist schlagerklubben!Ska bli kul.
Har idag tränat både Polluxx och Gnistra på hålla vittringspinnen- det gick bra, inget tugg!Vi har även vart ute och busat i snön... Nu blir det att börja ladda- Katti skall visst också på schalgerklubben, hoppas att vi ses, haha eller inte!Sist vi va ute tillsammans hade vi både träningsvärk i flera dagar efter all dans...!haha undra om bartendern är sur ännu!?  


Här är en bild på vackra Prinsess !(som jag egenhändigt ha snott av Katarina- Hoppas det är ok?)




Av Therese Sångberg - 10 mars 2010 19:40

Bitvis börja jag hita tillbaka till livet... Är knappt trött och död på dagarna längre..Så medicinen gör under!Dock är mina muskler inte i sitt bästa esse längre, vilket känns annu mer då en "lill flicka" på 30 år skall ut och jogga..
Denna vecka har jag,Castor och Polluxx joggat 2 dagar a 6,5 km långt... skönt!haha Patrik frågade uppmuntrande idag- Ha du gått ner i vikt (efter 2 ggr??  snäll sambo  )Men näää jag tror inte riktigt det går så fort...
Castor ha inga problem med benet som vart skadat, dock med konditionen... hamnar ganska fort efter Polluxx och mig och joggar mestadels bredvid mig... Han är efter turen dödshungrig och trött. Polluxx lägger in en växel på hoppandes/dragandes galopp första 1,5 km där allt handla om att hålla emot, sen har vi båda ett bra tempo som jag njuter av. Polluxx är inte lika lätt att trötta ut som den svarte, utan är gärna på hugget för lite lydnadsträning när vi kommer hem... När jag tränar Gnistra står han bakom om och utför de moment jag tränar Gnistra på, ex sitt,ligg, stå.... haha...   Min Gosiga vovve...

Gnistra växer som bara den (14 kg), långa ben, lång svans och stora öron- skall bli kul med utställningsdebuten på henne- jag har svårt för att ställa henne, hon drar gärna upp ryggen när jag är och petar.. men med korv är hon beredd att göra allt!

Nu när våret tågat in är jag sugen på träningsdate med Katti och gänget!

Men först väntar briardaktuellt... Fasiken så fin den va denna gång- De som jobbar med den gör att riktigt bra jobb!Tack!


Här är en Härlig bild på Arets allround briard 2009 med matte som tappat vikt?  

  

SOL

Av Therese Sångberg - 8 mars 2010 19:06

Helgen ha bjudit på riktigt vårväder, klev upp 8 på lördagen och tog en lång promenad me hunna, därefter stordstädade vi köket för att avsluta dagen nere vid sjön och sola... å busa.,... en underbar LÖrdag:-) Hundträning går det dåligt med, jag är ju en sån som tycker det är roligare att tävla än att träna... Å jag tävlar gärna fast än vi inte har alla moment är klara:-) Tävlingen ger mig en härlig kick, och det är vår träning samtidigt med.
Idag ha jag vart å joggat med hundarna, skönt för oss alla tre att få göra ngt vettigt än vara promenader. .. Dock va jag ute med en som led av hungersnöd och bara ville in när vi började närma oss hemet, och den stora clownen som klättrade upp högst på en sndriva för att ligga och rulla sig,inte fick jag tag på honom och ju mer människorna skrattade som gick förbi ju mer bjöd han på sig där uppe... Castor började bli ganska sur, han ville ju hem i tron om att han skulle få äta (hahah fast han skulle få vänta några timmar mer)Medans Polluxx averkade 10 minuter med att bara showa där uppe...
Gnistra & Patrik går på valpkurs... Det går ju frammåt i träning men kanske inte alls så mycket om jag skulle vilja. Men nu är det ju hans hund, och han får köra på i sin egen takt:-) Kul har de. Patrik har fått jobb i Bredbyn i sommar - haha arbetskompis med min mamma! Han och Gnistra skall spendera sommaren i Övik och jag å grabbarna i Umeå... Vi bruka ha det rätt gott när vi är i skogen å går på somrarna:-)
Här kommer massa bilder på hunna från i lördags:-)

              

Av Therese Sångberg - 3 mars 2010 21:40

Livet varvas med hundpromenad, hundgos och sova- däribland jobb samt planering av Höstdubbel`n I Norr- en två dagars oficiell Bruksutställning! Inom radien av 5 mil- super kul!!!

Polluxx är i extas, tränande honom på klubben idag, han hoppar jämfota fot- inte illa det. Han är ju min sötnos... så go och mysig.. vi spenderar nå mer tid tillsammans än Patrik och mig- Men jag skyller det på Pattes fotbollsträningar!;-)Idag va han med å tränade Gnistra och Castor medans jag satt i möte. haha Hon morrar som en hel hund när hon kampar. Patrik hade också bakat sockerkaka för att bjuda alla i utställningssektorn, numera vill flera ha en klonad Patrik:-)

Två sista besök hos doktorn och de  kom fram till att jag lider av järnanemi- järnbrist och blodbrist.. anledningen vet det inte ännu- kan vara mina magproblem.. Inte underligt jag vart helt död... och trött... 6 i järnvärde... som skall ligga på minst 30 eller iaf 40-50 som hon sa... Så,,, nu skall väl ändå medicineringen få mig pigg, samt slipper jag drabbas av var sjukdom som mina arbetskompisar har!


För er som är sugen på höstdubbel`n i Norr - KOlla in www.ubhk.se
chans på 2 cert på 2 dagar!!!

 Nu blir det sängen nästa!

Ovido - Quiz & Flashcards