Alla inlägg under mars 2018

Av Therese Sångberg - 27 mars 2018 19:12

Det är Glänsa det. En hund som normalt är vältränad av jogg/ skidåkning samt långa promenader som nu besitter en mullig kropp.

Dock är hon mkt nöjd själv ( som alltid)självförtroende har aldrig vart ett problem för Glänsa .


Mått dag 38 


Bak  71     mitten 81      fram 81    mage  80 cm 


Det ökar .

Vi började på dag 13 med mått 


 64     76     76     


Första midjemått ( mage) 69 dag 27. 


Och hon har kanske mer än 20 dagar kvar , och det är nu frammåt  magen växer som mest ...

Av Therese Sångberg - 25 mars 2018 19:36

Då kliver vi in i vecka 6 och Glänsas rygg är  rätt "flat" som vi kallar det :)


Hon är med ute och jag tycker inte hon ser tjock ut heller ...men uppifrån ser man en stor skillnad . Glänsa själv är ju alltid nöjd , smal el rund. 


Här kommer bild på henne från idag . 


Onsdag dyker det upp ev framtida valpköpare som skall hälsa på . Det ser vi jätte mkt fram emot och hoppas att vi kan göra ett gott intryck . 


Annars ser vi framemot påsk , ledigt ! Och vi hoppas på sol förstås så vi kan vara ute. Glänsa hälsar även till sin pojkvän att massage av tassar och klapp på magen skulle vara skönt. Annars är Glänsa som vanligt- tar livet med klackspark och så även hennes dräktighet


     

Av Therese Sångberg - 24 mars 2018 11:03

Jo Glänsa har vart valp,,,, en tid man gärna vill glömma ibland    Hur Glänsa och hennes syskonskara var som valp låter vi vara osagt ( Vill Gärna ha er som köar på valp kvar ;-)  Men låt oss säga att de va frammåt, glada och allerta samt mkt pigga .  PUNKT...


Jag tänkte bjuda på några valpbilder på Glänsa för att öka suget på valp. Hon var iaf söt , och visste vad hon ville som valp. ( Och med det hoppas jag att filmen på Patrik som kliver in i valparnas boning är undanstoppad och gömd samt glömd   


Glänsa har en tung dag i dag , Hon mår inte riktigt bra , är jätte trött och äter endast sin mat för att Fenixx inte skall få ta del av den .  När vi skulle på promenad så gjorde hon inte sett sedvanliga hopp utför vår bro ute, utan gick i trappen. Hon drog inte i kopplet ( ja min hundar har noll koppelträning eftersom vi ofta går i vår egen skog ... och väl lös gick hon precis framför mina fötter . Ja jag vet att det är koppeltvång på hund MEN jag anser att en hund som aldrig brytt sig  om vilt och lyssnar till näst intill varje kommando kan gå lös .... och efter mina 11 år med briard har jag fortfarande gjort rätt bedömning . Och när det kommer tilll min egen mark är jag nu övertygad om att det inte finns några djur i  1,5 meter snö utan dem har jag sett boat in sig hos vår bonde ibyn som bjuder på halm och hö :-)  Vad jag baserar min kunskap på att de inte är i min skog ? Jo det finns inga som helst spår ..


Men åter till Glänsa då det är hennes blogg. Som valp Hade Glänsa en naturlig talang för att bli apporthund . Hon kunde nämligen bära allt, dvs blomkrukor, böcker , kamera, ja allt hon fann som kom ivägen. Hon hade en oanad talang som florist , Att kupera våra blommor var ett stort intresse.  Förutom att kampa med leksaker och fanns en härlig attityd att kampa med kläder med.   Ja vilken tur att fjällräven klädaffär ligger i Övik.


Men hon var inte bara duktig på sådana saker... Hennes förmåga till att träna lydnad, fot mm har jag sällan eller aldrig sett i en valp. Fokus till max med en vilja av stål samt hennes arbetsglädje gjorde det väldigt enkel att vara matte till henne. Hennes spårnos och förmåga att lösa problem själv gav henne en strålande karriär inom allt hon själv ville bli ! Och som hon ville bli ,  både tjänstehund, lydnadshund, rallyhund och spårhund. Denna förmåga är förstås något man sett på hennes syskon med. Där det finns agility,freestyle, heelwork ,vallning, ja alla diverse aktiviteter för att göra kullen till en perfekt allroundbriard. MEN jag vill poängtera att inga valpar från mig säljs i detta koncept, utan det är förstås mina fantastiska valpköpare som tagit till vara på egeskaperna som valparna haft.


Nu skall vi ut i solen och njuta, Väl Mött


 Mått kommer på söndag när vi kommer in i en ny vecka.      


Av Therese Sångberg - 21 mars 2018 18:26

Nu kliver vi in i vecka 5 på Glänsas dräktighet , för ja.....Ultraljudet visade att hon är dräktigt !


För att ta det kort så parades Glänsa med Jerker i februari . Kärlek uppstod fort och lika snabbt hade vi en första parning. Monika och Krister som äger Jerker var helt fantastiska och lät mig och Glänsa bo där hos dem.


Så fort vi kom hem visade Glänsa en annan sida av sig , hon var trött , sov och ville helst ligga på mig. Även om Glänsa alltid är med mig så är hon inte på mig ! :-)

Glänsa började äta från borrden och äta grönsallad och då kan man ana att det inte står rätt till med henne. Hon skulle inte bryta en regel!

Vecka tre började Glänsa backa för maten på frukosten men var ju självklart tvungen att äta för att hennes svarte Kompis Fenixx inte skulle få ngn som helst exxtra mat. Men så kom dagen då hon helt enkelt inte kunde trycka i sig mat längre... Och dessutom dags för Ultraljud.


Det visade att Glänsa var dräktig. Och efter det insåg jag mer, dagar efter kom dräktighetsflytningen , mer matvärgran och   där och då insåg jag en sak. Ultraljud på gott eller ont ? 


Glänsa mår som sagt toppen och är full fart på . Hennes midja växer och vi mäter henne ca 1-2 ggr i veckan , Hon har också Gått över på dräktighetsfoder, och Fenixx står och dreglar över Glänsas nya kulor... medans hon äter med god aptit.

Lite Mått att leka med då Glänsa Började dag 13 med 64 cm Bak , 76 Mitten och 76 fram .


BakMittenFram
dag 18   67cm77cm80cm
Dag 26   67cm80 cm80 cm
Dag 30   69 cm80 cm81 cm
   
   
   
   

Midjan har ökat från 67 cm till 75!!!!!


Och hon är bara inne på vecka 5!  Jag tycker inte att jag gett henne mer mat än normalt , liten ökning nu på slutet men inte så att det skall påverkas sådär mycket . Kanske blir det en Riktigt jackpott  om allt går bra vidare.


Det var första uppdateringen på länge och jag hoppas det får bli mååååånga fler!


Ovido - Quiz & Flashcards