Alla inlägg den 16 juli 2012

Av Therese Sångberg - 16 juli 2012 14:57

I fredags åkte vi till Pite för att tävla rallylydnad. En tankeställare för mig som aldrig tävlar Polluxx när ex Gnistra löper ,För på rallylydnad samt agility ( som det också var där samtdigt) Får ju nämligen löptikar tävla!
Polluxx var helt borta i huvudet och gjorde en katastrof runda i rallylydnaden, så här i efterhand får man ju fundera hur fan vi kunde få 67.5 poäng på den där katastrofen! jag va så arg på mig själv för att jag i om och de mesta undviker att träna under löp (Gnistras) eller med löptikar med- detta ska jag bli bättre på. Andra starten knåpa vi ihop 96,5 poäng - och det utan att äns tränat detta eller äns äntrat en bana sedan tävlingen i nordmaling i maj!!! Det är imponerande tycker jag och jag är stolt över Polluxx - Titeln RLD N fick vi också och numera hetar han - CIE CIB NORD UCH SV-V10 KORAD LP1 LP2 RLD N Briette Polluxx.Gnistra var bortlottad så henna har ju nu anmält till en ny tävling så hon också förhoppningsvist får en sån titel med.
Vi bodde kvar i Pite hela helgen på deras klubb, De har en otroligt trevlig klubb med stugor, trevlig människor mm.
Fredag kväll firade vi med lite vin .
Lördagen så besökte Patte och jag Pite stad- lunchade och åkte på klubben för att se Umeå brukshundklubbs ekipagen och Lisa ( vad du nu tävlar för:-) när de tävla agility. OJ va roligt det var att få se. Jag har aldrig sett tävlingar på så nära håll och fick lära mig massor av nya namn , winky winky å vad allt hette:-) jag är imponerad över agilityfolket- jävlar sån pli de har på sina hundar - runt tävlingbanan sitter fullt med människor i sina tält med hundarna ... ändå sköter hundarna agilitybanan så perfekt! Sån där störning sker det aldrig i lydnad elelr äns rally lydnad eller på brukset! Jätte kul att se som sagt och jag önskar jag kunde starta det med Gnistra ( eller iaf Hoppklass) Dock fick jag också lära mig samt se att allt som sker i agility är förarens fel! Vilket innebär att jag har ju inget att skylla på när det går fel- TÄNK om de kunde finnas ngn person runt om Umeå som vill tävla med henne- hon är ju så lyhörd och så lätt i kroppen samt snabb!
Efter tävlingarna Blev vi bjuden till Carin och Kurt där vi grillade- jätte trevligt och jag har fortfarande ont i magmusklerna efter allt skratt :-) Kul hade vi .

Söndag bar det av på Utställning , 70 Collies innan mina så mycket tid att surra med alla trevliga människor.
När det var dags för mina så gick det undan och till Pattes stora räddning var Sari från Finland på Plats och kunde hoppa in på BIR/BIM ! Tack Sari och jätte kul att ses!!!
På plats hade jag även Carita, Carina,Tilda och LInda mfl att surra med- så roligt.

Efter detta packade vi ihop pch åkte hem - Jo förresten Polluxx slutade som BIR med cacib ( som vi får lämna ifrån oss....han har redan de internationella titlarna) Gnistra BIM med cacib.

Bilder kommer senare när jag fått min dator att funka efter allt vatten jag sölade på den :-)

Ovido - Quiz & Flashcards